Annons: Mediedagen 2019

Metro till salu

Morgonkollen

Efter turerna i Metro – nu vill den kvarvarande ägaren Christen Ager-Hanssen sälja papperstidningen.

I söndags avslöjade SvD att Metros hårt kritiserade minoritetsägare Mats Qviberg säljer alla sina aktier i investmentbolaget Custos, som äger Metro och Realtid, för en krona. Det innebär att han – på bara ett halvår – har förlorat 70 miljoner kronor.

Men Mats Qviberg är ändå nöjd, berättar han i intervjun med SvD:

”Jag är jättenöjd med affären även om det blev väldigt kort och dyrt.”

Knappt en dag senare säger köparen, Metros styrelseordförande Christen Ager-Hanssen, till DN att han vill sälja papperstidningen. Det eftersom ”framtiden i print är sjunkande”. I stället ska man satsa fullt ut på det digitala. Och planen är att huvudkontoret ska flytta till London.

”Skulle vi få ett bud på tidningen som vi tycker är vettigt, från en vettig aktör, så är vi beredda att sälja tidningen”, säger Christen Ager-Hanssen till DN.

Läs också

Qvibergs hedervärda sorti