Annons: Mediedagen 2019

Amazon-grundarens rekordgåva till pressfrihetsorganisationen

Amazon-grundaren Jeff Bezos, som köpte Washington Post 2013, donerar 1 miljon dollar till pressfrihetsorganisationen Reporters Committee for Freedom of the Press.

Jeff Bezos, Amazon-grundaren som 2013 tog över Washington Post, skänker 1 miljon dollar till Reporters Committee for Freedom of the Press, rapporterar Talkingnewmedia.com. Aldrig tidigare har en privatperson skänkt ett så stort belopp till organisationen, enligt sajten.

I tisdags, på Freedom of the Press Awards, berättade pressfrihetsorganisationen om den rekordstora gåvan.

”Den här generösa gåvan hjälper oss att fortsätta växa och erbjuda vårt juridiska och pedagogiska stöd till många fler nyhetsorganisationer. Den gör det också möjligt för oss att utöka våra tjänster till oberoende journalister, ideella nyhetsförmedlare och dokumentärfilmmakare”, sade Reporters Committees David Boardman.