SVT får tre nya produktchefer

Morgonkollen

Susanne Samaras, Hans G Andersson och Malin Ströman ska utveckla SVT:s digitala tjänster.

I samband med en organisationsförändring på SVTi i våras infördes också en ny produktchefsroll för de tre huvudtjänsterna. Ambitionen är att bli tydligare och snabbare, rapporterar SVT:s interntidning Vipåtv. En produktchefsroll skulle utses för SVT Play, en för nyheter (sport och samhälle) och en för barn. Nu har de tre tjänsterna tillsatts.

Susanne Samaras, i dag webbutvecklingschef på Utbildningsradion, blir produktchef för SVT Play. Hans G Andersson, som de senaste åren haft roller som projektledare, konceptchef och produktutvecklingschef för SVTi, blir produktchef för nyhetstjänsten. Malin Ströman som blir produktchef för barntjänsterna har också en bakgrund på SVTi.