Susanna Birgersson

Susanna Birgersson till Expressen

Susanna Birgersson ska driva opinion på Expressens ledarsida.

Susanna Birgersson har en magisterexamen i statskunskap från Uppsala universitet och en bakgrund som ledarskribent på Dagens Nyheter och Göteborgs-Posten. Nu blir hon fristående kolumnist på Expressens ledarsida.

I Expressens opinionsblogg berättar hon att läsarna förhoppningsvis kan förvänta sig reflektion framför proklamation. För nutidens stora frågor är inte enkla, säger hon:

”För några år sedan hade jag en lång lista på färdiga vänsterliberala svar gällande sådant som invandringspolitik, valfrihet och vinster i välfärden, narkotikapolitik, mångfald och kulturkrockar, jämställdhet, SD, EU, övervakning och massa annat. I dag har jag färre färdiga svar, vilket gör varje text så mycket svårare att skriva; svårare, fast också mycket roligare – och kanske lite roligare att läsa.”