Annons: Mediedagen 2019

Polisregion Mitt får Årets Rullgardin

Polisområdeschefen hotade en polischef och vägrade sedan att svara på frågor. Därför har nu Polisregion Mitt utsetts till Årets Rullgardin av föreningen Grävande Journalister.

”Har du pratat med media är du död.” Det sa polisområdeschefen i Västmanland till polischefen i Sala sedan hen kritiserat den nya organisationen. Sedan har polisområdeschefen och regionpolischef för region Mitt vägrat svara på reportrarnas frågor eller kommentera händelsen.

Därmed har Polisregion Mitt kvalificerat sig som vinnare till Årets Rullgardin enligt föreningen Grävande Journalister med motiveringen: “Polisregion Mitt har under 2016 visat prov på en tysthetskultur som rimmar illa med kravet på öppenhet och transparens från myndigheter. Meddelarfriheten är en viktig grundbult i en demokrati, något som Polisregion Mitt har försökt inskränka på.”

Priset delas ut på Grävseminariet 2017 i april i Uppsala.