MTG säljer tv-kanaler i Baltikum

Kinneviksägda MTG säljer hela sin tv-verksamhet, vilket innefattar elva tv-kanaler, i Estland, Lettland och Litauen.

Köper verksamheten gör Providence Equity Partners, en etablerad global kapitalförvaltare som äger den Litauiska och Lettiska mobiloperatören Bite. Köpet går loss på 115 miljoner euro, vilket motsvarar ungefär 1,1 miljarder kronor.

Jørgen Madsen Lindemann, vd och koncernchef, MTG: “Vi har varit i Baltikum under två decennier och under den tiden har våra engagerade och professionella kollegor skapat en mycket framgångsrik verksamhet här. Jag vill rikta ett stort tack till vårt lokala team för deras utomordentliga insats under dessa år.”

MTG har den senaste tiden gjort sig av mer flera av sina traditionella tv-kanaler samtidigt som man gjort stora satsningar inom bland annat e-sport. Förra året sålde MTG sin andel i ryska CTC Media, samt sina fri-tv-verksamheter i Ghana och Nigeria. I januari sålde MTG den till hälften MTG-ägda tjeckiska tv-stationen Prima och nu säljer mediekoncernen alltså verksamheten i Baltikum.

Vinsten från försäljningen ska gå till fortsatt utveckling inom MTG.