Annons: Mediedagen 2019

Han är Lokaltidningens nye chefredaktör

Anders Sjölin tar över som chefredaktör och ansvarig utgivare för Lokaltidningen.

Sin journalistiska karriär inledde Anders Sjölin på Helsingborgs Dagblad. Till Lokaltidningen kom han 2008. Innan det stod klart att han skulle ta över chefredaktörskapet på tidningen arbetade han som nyhetschef där.

”Lokaltidningen är i dag Skånes mest lästa gratistidning med 437.000 läsare varje vecka, och det känns otroligt spännande och inspirerande att få vara med om att stärka den positionen ytterligare”, säger Anders Sjölin till den egna tidningen och vidare:

”Det här är ju en bransch i förändring, och det gäller att ta de rätta stegen vid rätt tillfälle. Tillsammans med våra medarbetare ser jag fram emot att dra upp riktlinjerna för att vi ska ta oss framåt och utvecklas ytterligare i alla våra olika distributionskanaler. Såväl i print, webb som på sociala medier.”

Lokaltidningen ägs av Danska Politikens Lokalaviser, som i sin tur ingår i JP/Politikens Hus.