Annons: Mediedagen 2019
Schibstedhuset. Foto: Linnéa Kihlström

Förvaltningsrättens dom: Schibstedhuset inget skyddsobjekt

Nu har förvaltningsrätten avgjort frågan om huruvida Schibstedhuset ska klassificeras som ett skyddsobjekt eller inte.

Hösten 2015 ansökte Schibsted Sverige till Länsstyrelsen om att Schibstedhuset, vid Kungsbron i Stockholm, ska räknas som skyddsobjekt – och därmed få utökat skydd mot terrorism och sabotage. I huset håller bland annat Svenska Dagbladet och Aftonbladet till. Men ansökan avslogs av Länsstyrelsen, som ansåg att verksamheten inte ska omfattas av begreppet elektronisk kommunikation.

Beslutet överklagades till förvaltningsrätten av Schibsted, som menade att Aftonbladets och Svenska Dagbladets sändningar via internet och mobilappar är att jämföra med traditionell tv-verksamhet och därmed visst bör omfattas av begreppet.

Men nu står det klart att förvaltningsrätten går på länsstyrelsens linje i målet, rapporterar Nyhetsbyrån Siren.