Annons: Mediedagen 2019

EK och Expressen gräver tillsammans om Granskning Sverige

Docenten som förlorade förtalsmålet mot Expressen med 60 – 0 registrerade sajten Granskning Sverige. Det avslöjar nu Eskilstuna-Kuriren och Expressen i ett gemensamt grävjobb.

Eskilstuna-Kuriren fortsätter sitt grävjobb om Granskning Sverige. Tillsammans med Expressen kan de nu avslöja att den docent som nyligen förlorade ett Förtalsmål mot Expressen är den person som registrerade domännamnet Granskning Sverige.

– Jag tyckte det var en bra investering, förklarar docenten till tidningarna.

Han överlät sedan domänen till Fria Tider. Sedan startades verksamheten på sajten.

Nu uppges den person på Granskning Sverige som av misstag avslöjade sitt rätta namn vara den som ska ta över domänen. Han skriver i ett sms till Expressen: ”Vill Mattsson ha uppgifter om får han kontakta mig personligen. Jag delar gärna med mig i ett jämlikt samtal med honom. Dig är jag ointresserad av.”