Journalister dödade i direktsändning

En nyhetsuppläsare och en radioproducent sköts till döds under en direktsändning. Tre män har arresterats av polisen.

Två journalister på programmet Milenio Caliente sköts till döds i Dominikanska republiken under en live-sändning på Facebook i tisdags, skriver Guardian. Dödsskjutningen ägde rum i radions studio i ett shoppingcenter i San Pedro de Macorís där radiokanalen sände för dagen.

Luís Manuel Medina, programmets nyhetsuppläsare, och Leo Martínez, producent på FM 103.5, blev offer för attacken.

New York Times rapporterar att tre män har blivit gripna för dådet. Polisen säger att motivet fortfarande är oklart.

Det populära radioprogrammet är omtalat för sina politiska analyser och sociala kampanjer. Medina hade under de senaste veckorna fördömt nedsmutsning av sjön Laguna Mallen, en beskyddad sjö i San Pedro, vid upprepade tillfällen.