Facebook stärker banden till nyhetsindustrin

Sociala medier-jätten drar igång satsningen ”Facebook Journalism Project” för att fördjupa samarbetet med medierna.

I slutet av förra året presenterade Mark Zuckerberg, Facebooks grundare, flera åtgärdsförslag som skulle förhindra spridandet av falska nyheter. Ett av förslagen var att sociala medier-nätverket skulle ta hjälp av journalister för att kontrollera innehållet som sprids.

Nu vill Facebook fördjupa samarbetet med nyhetsindustrin ytterligare genom satsningen ”Facebook Journalism Project” som inleds i närtid, rapporterar Omni som refererar till Guardian. Genom möten, hackathons och delade onlinegrupper ska stora nyhetsorganisationer exempelvis få tillgång till företagets teknik för att utveckla produkter. Washington Post och Vox är några av Facebooks samarbetspartners.