Annons: PP Pension

Ny trollfri debattplattform tar in miljonbelopp

Debattplattformen Ifrågasätt ska vara fri från nättroll och oseriösa debattörer. Nu tar bolaget in ett miljonbelopp.

Gustav Hjärn, Henric Wiklund, Mattias Tönnheim och Mats Nilsson, alla med en bakgrund på Phonera, grundade debattplattformen Ifrågasätt sommaren 2015. Ambitionen var att genom en ny teknik komma till rätta med problematiken kring nättrollen som bland annat gjort att många nyhetssajter stängt sina kommentarsfält.

”När vi hade lagt grunden för debattplattformen så kände vi att den var för bra för att inte sälja till mediehusen och då lade vi ned tanken på att driva en egen debattsida. Om vi ska ha en seriös relation med våra kunder så kan vi inte själva driva en konkurrerande verksamhet”, sade vd:n och medgrundaren Gustav Hjärn till Di Digital i en intervju i augusti i år.

Nu har bolaget stängt sin första externa finansieringsrunda. Och de tar in ett miljonbelopp, rapporterar Di Digital. När bolaget stänger sin finansieringsrunda och säkrar ”ett miljonbelopp” får det samtidigt två nya ägare samt ett innovationslån från Almi på 600 000 kronor.

”Med emissionen och lånet från Almi så stärker vi vår kassa, vilket säkerställer de resurser vi behöver för den fortsatta utvecklingen, säger Gustav Hjärn till Di Digital i en ny intervju.

Intresset från marknaden har enligt bolaget varit över förväntan och just nu pågår diskussioner med flera etablerade medier. Planen är att tjänsten ska lanseras någon gång efter årsskiftet.