Journalister ska hjälpa Facebook att förhindra fejknyheter

Sociala medier-nätverket ska arbeta med journalister för att kontrollera innehållet i varningsflaggade artiklar.

För lite drygt en månad sedan presenterade Facebooks grundare Mark Zuckerberg en rad förslag på åtgärder som skulle hjälpa sociala medier-nätverket att få kontroll över spridandet av falska nyheter.

Ett av förslagen var att det skulle bli lättare för Facebook-användare att flagga artiklar som ”tveksamma”. Ett annat förslag var att Facebook skulle lyssna på och ta hjälp av nyhetsmedierna för att bli bättre på källkritik.

Nu rapporterar Reuters att Facebook kommer att arbeta tillsammans med den faktagranskande organisationen Snopes samt nyhetsbolagen ABC News och Associated Press för att granska autenticiteten i de av användarna varningsflaggade artiklarna.