Annons: Mediedagen 2019
Joel Abrahamsson vid Expressens nyhetsdesk i Stockholm. Foto: Johannes Skoog/Expressen

Årets utvecklare finns på Expressen

Tidningen Techworld har tillsammans med branschexperter utsett Expressens chefsutvecklare Joel Abrahamsson till bäst i Sverige.

Juryns motivering lyder: ”Joel Abrahamsson är mycket skicklig utvecklare rent praktiskt, som kodare. Men det är bara början på en beskrivning. Att bygga en dynamisk utvecklingsorganisation och en teknisk plattform som tål både tung belastning och snabb förändring är några förmågor till. Krydda anrättningen med en god förmåga som föreläsare så blir resultatet Sveriges bästa utvecklare.”

”Jag är fantastiskt stolt över det här priset. Det känns som ett bevis på att den digitala satsning vi har gjort på Expressen har lyckats bra”, säger Joel Abrahamsson som på torsdagskvällen tilldelades utmärkelsen Sverige bästa utvecklare 2016.

Joel Abrahamsson har arbetat på Expressen i tre år. Som chefsutvecklare är han drivande i arbetet med de tekniska plattformarna.

Peter Frey, digital produktutvecklingschef, beskriver Joel Abrahamssons roll på Expressen i ett pressmeddelande:

”Joel är en modern utvecklare som kombinerar teknisk briljans med stor förståelse för affär och innehåll. Han har varit helt avgörande för den tekniska resa som Expressen har gjort”.

Här är hela listan över Sveriges bästa utvecklare när Techworld rankar.

Tidigare i höstas prisades Expressens utvecklingsteam i de internationella tävlingarna Lovie Award och European Newspaper Awards.