Annons: Mediedagen 2019

SVT granskar GRN:s beslut

SVT Programetik ska leta efter trender och förklaringar i Granskningsnämndens beslut.

Expertavdelningen SVT Programetik arbetar med programetiska frågor som är kopplade till SVT:s sändningstillstånd och radio- och tv-lagen. De handlägger också de yttranden som SVT lämnar till Granskningsnämnden vid Myndigheten för press, radio och tv.

Nu skriver SVT:s interntidning Vipåtv att Anna Stål Isaksson, programredaktör på Programetik, fyra gånger om året ska analysera det senaste kvartalets beslut – såväl frianden som fällningar – i Granskningsnämnden.

Albert Svanberg, chef för SVT Programetik, har märkt att analyser efterfrågas:

”Jag har hört önskemål runt om i företaget om att få analyser och jag tycker själv att analysen är en viktig del av Programetiks arbete så det här känns som ett spännande och relevant steg att ta”.