Annons: Mediedagen 2019

Hemnetaffär snart i hamn

Slutförhandlingar mellan Hemnets ägare och intressenterna pågår just nu, rapporterar Breakit.

I juli stoppade Konkurrensverket Schibsteds planer på att köpa Hemnet och i september stod det klart att Hemnet återigen var till salu.

Nu avslöjar Breakit att Hemnets fyra ägare Swedbank, Svensk Fastighetsförmedling, Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet förhandlar med nya intressenter. Enligt Breakits uppgiftslämnare ska det handla om det amerikanska riskkapitalbolaget General Atlantic tillsammans med de svenska techprofilerna Pierre Siri, som var med och grundade Blocket, och Henrik Persson, som varit ansvarig för uppbyggnaden av stora delar av Kinneviks e-handelsportfölj.

”De har kommit överens om prislappen, nu är det bara detaljer som återstår”, säger en källa med insyn i processen till Breakit.