Annons: Årets dagstidning 2019
Cecilia Ekebjär, tillträdande Kulturchef på Mittmedia. Foto: Pressbild

Hon är Mittmedias nya kulturchef

Cecilia Ekebjär tar över rollen som kulturchef för Mittmedia efter Gunilla Kindstrand.

”Jag är jätteglad över förtroendet att fortsätta utveckla kulturjournalistiken i Mittmedia. En gemensam bas ger mer och bättre kulturmaterial till vår publik och gör det möjligt för kulturredaktörerna, som kan och har förståelse för sina specifika regioner, att verka ännu mer lokalt. Det är i den lokala journalistiken vi ska fortsätta att ha vår grund men inte utan att också vara utblickande”, säger Cecilia Ekebjär, som tillträder den 1 november.

Cecilia Ekebjär ska kombinera hennes nuvarande uppdrag som kulturredaktör för Dalarnas Tidningar med uppdraget som kulturchef för hela Mittmedia. Hennes nya roll innebär ett övergripande ansvar för att tillsammans med kulturredaktörerna leda arbetet med och utveckla den gemensamma kulturjournalistiken.

”En bra kultursida för mig ger nya ingångar, förklarar sammanhang, ger analys och fördjupning och är folkbildande”, säger Cecilia Ekebjär.

Anders Ingvarsson, chef gemensam redaktion, blir den Cecilia Ekebjär rapporterar till:

”Arbetet med att utveckla den lokala kulturbevakningen fortsätter och vi ska se till att utnyttja de resurser och kompetenser som Mittmedia har på bästa sätt. Här blir Cecilia Ekebjär en nyckelperson för Mittmedia.”