Annons: Mediedagen 2019

Anna Hagwall lämnar sina förtroendeuppdrag

SD-toppens förslag om att minska mediekoncentrationen samt begränsa familjen Bonniers makt blev för mycket. Nu avgår hon från skatteutskottet. UPPDATERAD

Sverigedemokraten Anna Hagwall, vars motion om mediekoncentrationen i Sverige fick stor uppmärksamhet i förra veckan, lämnar sina politiska uppdrag.

I ett pressmeddelande som gick ut på lördagen står att Hagwall efter samtal med gruppledningen accepterat att lämna sina utskottsuppdrag och interna förtroendeuppdrag inom riksdagens ram.

”I samråd med gruppledningen har Hagwall också beslutat sig för att inte ställa upp för omval till riksdagen 2018. Huruvida Hagwall stannar kvar på sitt riksdagsmandat hela mandatperioden ut är ytterst ett beslut som vilar hos henne och inte hos partiet, då riksdagens mandat är personliga och inte tillhör partierna. SD har tidigare framlagt förslag om att denna ordning borde ändras, men har inte vunnit gehör hos övriga partier för en sådan ordning”, skriver Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson.