Annons: Mediedagen 2019

Sponsrad kommunbevakning ”inget samarbete”

Emmaboda kommun samarbetar inte med nyhetssajten 24Emmaboda utan köper annonsplats, säger kommunens administrativa chef.

I fredags kommenterade Emmaboda kommuns administrativa chef Weronica Stålered uppgifterna om att kommunen i mars ingick ett avtal om köpt bevakning av 24Emmaboda, vilket Medievärlden tidigare har rapporterat om.

Till Barometern säger Weronica Stålered att avtalet inte har någon koppling till 24Emmabodas journalistik och vidare att det inte handlar om något samarbete: ”Vi köper ingen journalist som skriver våra artiklar.”

Men det material som produceras genom sponsring av kommunen presenteras på 24Emmabodas sajt under vinjetten: ”I samarbete med Emmaboda kommun”. Jeanette Lindström, vd och ägare av 24Journalistik, beskrev i intervjun med Medievärlden materialet som en blandning av journalistik och marknadsföring.

I en kommentar på 24Emmabodas sajt säger Weronica Stålered att: ”Vi är inte delaktiga i 24Emmabodas eller övriga mediers journalistiska arbete och ska heller inte vara. Emmaboda kommun betalar inte heller för att 24emmaboda ska skriva artiklar åt oss. Vi har egen personal som har som uppgift att göra detta.”