Annons: Mediedagen 2019
Expressens utrikeskorrespondent Magda Gad. Foto: Linnéa Kihlström

Magda Gad prisas för sin utrikesjournalistik

Expressens utrikeskorrespondent Magda Gad tilldelas årets Cordelia Edvardson-pris för att hon gör läsarnas blick klarare.

Juryns motivering lyder: ”Med suverän känsla för rytm och scener berättar Magda Gad om platser dit de flesta aldrig reser och aldrig vill resa. Stilen är hårdkokt men inte cynisk, språket sparsamt på uttyck och uttrycker därför desto mer. Magda Gad gör vår blick klarare.”

Tidigare pristagare är Cecilia Uddén, Richard Swartz och Tom Alandh. Årets prisutdelning sker den 27 september på Kungliga biblioteket i Stockholm.

Journalisten och författaren Cordelia Edvardson var Svenska Dagbladets korrespondent i Jerusalem i tre decennier. Hon prisades flera gånger om för sin journalistik innan hon gick bort 2012. Cornelia Edvardson-priset instiftades av Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, och tilldelas vartannat år en journalist som ”har ett starkt engagemang, ett personligt tilltal och en blick för det stora i det lilla”.

Juryn består av Christina Jutterström, Peter Kadhammar, Kaj Schueler, Axel Andén, Anne Lagercrantz och Ester Pollack.

Läs Medievärldens personporträtt av årets pristagare Magda Gad här.