Annons: Mediedagen 2019
Åtta välkända journalister från olika svenska nyhetsredaktioner medverkar i filmen till stöd för den fängslade journalisten Dawit Isaak.

Journalister i kortfilm för Dawit

Åtta välbekanta ansikten syns i en kortfilm som ska belysa yttrandefriheten i världen samt den fängslade svensk-eritreanske journalistens situation.

I dag är det 15 år sedan Dawit Isaak greps i Eritrea. Sedan dess har han suttit fängslad trots att han inte anklagats formellt eller fått en rättegång. Varken svenska myndigheter, internationella frivilligorganisationer eller hans familj har fått besöka Dawit Isaak under hans tid fängelset.

I en kortfilm slår svenska journalister från flera olika nyhetsredaktioner nu ett slag för yttrande- och tryckfriheten samt kräver att Dawit Isaak ska släppas fri. Under rubriken Dawit är värd att kämpa för berättar Robert Aschberg, Elisabet Frerot Södergren, Kerstin Weigl, Kodjo Akolor, Hanna Fahl, Andreas Cervenka, Anna Bäsén och Mats Knutson om sina kollegors situation världen över.

Bland annat här kan du se filmen.