Annons: Mediedagen 2019
Eric Erfors

Eric Erfors ny krönikör på Gotlands Tidningar

Efter 25 år på Expressen – nu blir deltidsgotlänningen krönikör på Gotlands Tidningar.

Efter ett kvarts sekel på Expressen kom ett erbjudande Eric Erfors inte kunde tacka nej till:

”Efter 25 fantastiska år på Expressen som ledarskribent har jag sagt upp mig. Det är något speciellt med ett kvarts sekel, och jag kände att jag borde göra något annat i yrkeslivet innan jag vinner på Triss”, säger Eric Erfors till Helagotland.se.

Eric Erfors började skriva för Expressen 1991. Sedan dess har han varit ledarskribent, krönikör och politisk analytiker på liberala Expressens ledarsida. I början av 2000-talet tilldelades han ett stipendium för att studera internet som politiskt kampanjinstrument i USA. Eric Erfors har också skrivit Kubbhandboken.

I dag publiceras Erik Erfors debutrönika för GT och fortsättningsvis går hans krönikor att läsa varannan fredag med start nästa vecka.

”Jag vill roa och oroa, påverka och avverka märkliga, idiotiska och fördomsfulla ting. Det är en oerhörd förmån och en ansvarsfull uppgift att uttrycka sig i en tidning, vare sig det är GT eller Expressen. Och jag tror att jag har åtminstone ett chockerande avslöjande på gång för alla gotlänningar”, säger Eric Erfors, som för tillfället befinner sig på stipendieresa i USA för att föreläsa om journalistik.