Annons: Mediedagen 2019
Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Bah Kuhnke besöker Gävle i dag

I dag besöker kultur- och demokratiministern Gävle för att möta representanter för Mittmedia.

Under dagen kommer Alice Bah Kuhnke besöka Mittmedia-tidningarna Gefle Dagblad och Arbetarbladet för att se hur de arbetar och prata med representanter från mediekoncernen, däribland Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg, Arbetarbladets chefredaktör Helena Nyman, Mittmedias vd Per Bowallius och styrelseordförande Jan Friedman.

Fokus för mötet är den svenska mediepolitiken. Bakgrunden till besöket är den debatt om lokaljournalistikens framtid som de senaste veckorna diskuterats högljutt i medierna och i vilken kulturministern har uttryckt att hon ”ligger sömnlös av oro för alla lokaltidningar som hamnat i kris ”. Debatten fick GD:s chefredaktör Anna Gullberg att skicka en inbjudan till kulturministern genom Instagram.