Annons: Fojo
United Robots vd Sören Karlsson

Hallpressen tar hjälp av robotjournalisten Rosalinda

United Robots textrobot Rosalinda ska producera texter om fotboll, hockey, innebandy och bandy till Hallpressens sajter och tidningar.

Hallpressen drar igång med robotjournalistik för att utöka sin lokala sportbevakning:

”I och med vår digitala satsning kommer vi att kunna ge våra läsare ännu bättre resultatservice. Vi ser ett stort värde i att ha så många lokala lag i så populära idrotter och kan med United Robots textrobot Rosalinda ge en ännu tydligare rapportering”, säger Fredrik Standár, sportchef på Jönköpings-Posten, som ingår i Hallpressen.

Rosalindas uppgift blir att producera förhandstexter och matchreferat till samtliga matcher som spelas i Hallpressens område, men också att skriva sammanfattande texter om alla lag och om det aktuella läget i alla serier. Ytterligare en funktion är att redaktionen larmas automatiskt när Rosalinda upptäcker extra nyhetsvärdiga sporthändelser.

Mittmedia, Östgöta Media och UNT använder sedan tidigare Rosalinda.

”Jätteroligt att ytterligare ett mediehus väljer att samarbeta med oss kring den här tekniken. Det visar att vår satsning på att automatisera redaktionella processer ligger rätt i tiden”, säger United Robots vd Sören Karlsson.