Annons: Mediedagen 2019

Kuhnke om Stampens akuta kris

Innan Stampens huvudägare Peter Hjörne lämnade in rekonstruktionsansökan ringde han kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke för informera om mediekoncernens akuta kris.

– Jag blev berörd och Peter Hjörne var också berörd av allvaret. Det är väldigt allvarligt, säger Alice Bahn Kuhnke till GP.se.

Hon är bekymrad över mediernas möjligheter och förutsättningar i stort. 

Det som nu sker och som förhoppningsvis får en god fortsättning för Stampen är en del i en omfattande situation. Till syvende och sist handlar det om vår demokrati, om journalistik som granskar makten och som förklarar och fördjupar skeenden lokalt och nationellt. För mig och regeringen är det här väldigt allvarligt.

Även TU:s vd Jeanette Gustafsdotter är bekymrad över Stampens situation:

– Stampens tidningar står för mycket av den lokala och viktiga journalistiken på västkusten vilken är en del i hela det svenska demokratiska samhället. Det är vår förhoppning att tidningarna kan fortsätta att vara viktiga medieaktörer.