Tobias Wixtröm ny chefredaktör för Hänt-gruppen

Lämnar rollen som sportchef på Aftonbladet TV.

Tobias Wixtröm har de senaste tre åren arbetat som sportchef på Aftonbladet TV där han har ansvarat för att bygga upp Aftonbladets satsning på sport-tv.

Han har dessförinnan arbetat som chefredaktör på FHM samt varit nöjeschef på tidningen Slitz. Han har även ett förflutet som reporter på Se&Hör.

”Efter många fantastiska år på Aftonbladet och Sportbladet hoppas jag kunna ta med mig mina erfarenheter till Aller media och förvalta dem på ett bra sätt i en medievärld som rör sig snabbt och som har många spännande år framför sig”, säger Tobias Wixtröm i ett pressmeddelande.

”Tobias har gedigen erfarenhet av nyhetsarbete, nöjesjournalistik och digitala medier – särskilt inom rörligt. Det gör honom till en drömrekrytering för Hänt-gruppen”, säger Stina Abenius, publicistisk direktör på Aller media. ”Jag ser fram emot att jobba ihop med honom och utveckla kändisjournalistiken för framtiden.”

Tobias Wixtröm tillträder tjänsten senast den 1 juni och efterträder Bo Liljeberg. Wixström ska driva Hänt-gruppens fortsatta utveckling, däribland nysatsningarna Hänt.se och Hänt i Veckan.

Hänt-gruppen omfattar varumärkena Hänt Extra, Hänt i Veckan, Hänt Bild, Hänt.se samt TV-guiden.