SvD satsar på konst och design

Premiär för SvD Konstliv med stöd av Stockholms auktionsverk.

Den nya sektionen kommer att berätta om intressanta konstnärskap, verk, händelser och tendenser, samt om konstmarknaden och dess aktörer. SvD Konstliv är en flerkanalig satsning med konstbevakning digitalt och i papperstidningen varje torsdag.

”Vi är övertygade om att SvD Konstliv kommer att ta tillföra något som har saknats i svensk konstbevakning, både till form och innehåll”, säger tidningens kulturchef Lisa Irenius i ett pressmeddelande.

Satsningen stöds av Stockholms auktionsverk:

”Precis som vid övrig annonsering innebär det givetvis inte något inflytande över den redaktionella arbetsprocessen. Det är SvD:s kulturredaktion som bestämmer vad som skrivs och hur, från idé till rubrik- och bildsättning”, konstaterar Lisa Irenius.