SR:s korrespondent överfallen i Ingusjien

Morgonkoll

I går kväll blev Sveriges Radios korrespondent i Ryssland, Maria Persson Löfgren, överfallen i samband med en reportageresa i den ryska delstaten Ingusjien.

Hon färdades med tre andra journalister och ett antal människorättsaktivister när attacken skedde. Hon och de övriga släpades ut ur bilen de färdades i och blev misshandlade och rånade. Samtliga klarade sig dock med lindriga skador.

– Jag är oerhört tacksam och lättad just nu över att det har gått bra nu., men jag är också rasande över situationen att journalister i arbete, ute på fältet, attackeras medan de utför sitt jobb. Det var oacceptabelt när Nils Horner attackerades och det är oacceptabelt nu och det här är en fruktansvärd obehaglig trend vi ser nu i världen, säger Ekots utrikeschef Ginna Lindberg till Ekot.