SR gör talkshow på arabiska

På fredag sänds premiäravsnittet av P2:s nya program Talkshow bl arabi ??????? som leds av den uppmärksammade youtubern Mahmoud Bitar och SR-reportern Miriam Riaie.

Mahmoud Bitar blev snabbt känd när han på ett humoristiskt sätt filmade sin flykt från Syrien till Europa och la upp klippen på sin Youtube-kanal. I dag har hans klipp setts över nio miljoner gånger och Mahmoud Bitar har en halv miljon följare på Facebook. I nio månader har han bott i Sverige när han nu blir programledare för P2-programmet.

”Fantastiskt att man satsar på en talkshow på arabiska! Jag är så glad att jag fått ett så bra jobb i Sverige, det ska bli roligt att jobba med Sveriges Radio. Nu satsar jag på att lära mig svenska snabbt”, säger Mahmoud Bitar i ett pressmeddelande.

I Talkshow bl arabi ??????? kommer programledarna att presentera och förklara nyhetsflödet, samhället och det svenska språket för lyssnarna på arabiska.

”Det ska bli så kul att sända ett program i veckan tillsammans med Mahmoud Bitar. Jag hoppas att vi når ut till så många arabisktalande som möjligt både i Sverige och i utlandet”, säger programledarkollegan Miriam Riaie i en kommentar.

Talkshow bl arabi ??????? sänds varje fredag med start denna vecka kl. 16.30 i SR P2.