Sakine Madon till VLT

Sakine Madon blir ny politisk redaktör på VLT. Hon börjar där i september.

Hon är i dag politisk redaktör på Norran, ett uppdrag hon haft i tre år. Tidigare har hon bland annat skrivit på Expressens ledarsida och jobbat på SVT Debatt samt på den nedlagda debattsajten Newsmill. 

”Sakine Madon kommer att ha ett tydligt digitalt uppdrag och vara VLT:s ledarsidas ansikte utåt. Hon har bred erfarenhet, är en mycket vass skribent och är omvittnat skicklig digitalt. Jag är mycket glad över den här rekryteringen som ytterligare kommer att stärka VLT:s profil. Opinionsjournalistiken är prioriterad i VLT. Med Sakine Madon och Richard Appelbom får vi en mycket stark duo på VLT:s ledarredaktion, säger Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare på VLT i ett pressmeddelande.

Sakine Madon tillträder sin tjänst på VLT den 1 september och kommer då också att ingå i Mittmedias ledarskribentsgrupp, där det i dagsläget finns 23 politiska redaktörer och ledarskribenter.