Så ska Blank Spot Project få in tre miljoner

Reportagesajten ska skaffa kapital genom ”equity crowdfunding” vilket innebär att nya delägare välkomnas, rapporterar Breakit.

“Det handlar bland annat om att hitta nya sätt att skapa långsiktiga relationer med våra medlemmar och de som bryr sig om vad vi gör. Sedan handlar det också om att få in affärskompetenser som vi inte har sedan tidigare”, säger Brit Stakston, som var med och grundade läsarfinansierade Blank Spot Projekt, till Breakit.

År 2015 omsatte Blank Spot Project 2,5 miljoner kronor och resultatet hamnade på noll. Genom insamlingen av aktiekapital vill bolaget öka både den långsiktiga planeringen och försäljningen:

“Det har varit ett bra år för oss men vi har slitit hårt också. Hittills har vi varit tvungna att vara operativa hela tiden och har inte haft tid att vässa säljstrategin. Det vill vi ändra på. Sedan är en svag länk att vi inte har haft ett webbteam inhouse”, säger Brit Stakston till Breakit.