Radiogalan gör uppehåll

Evenemanget ska utvärderas och en ”framtidsgrupp” ska se över ett eventuellt fortsatt samarbete mellan arrangörerna.

Bakom Radiodagen och Radiogalan har de senaste åren Bauer Media Group, MTG Radio, Sveriges Radio och Utbildningsradion i samverkan med Radioakademin stått. Radioakademin har också utsett kategorier och vinnare till Stora Radiopriset.

Beslutet att ta en paus är gemensamt och arrangörerna har också bestämt sig för att i en större utvärdering se över hur de gemensamma arrangemangen sett ut ur ”varje enskild samarbetspartners behov och egna prioriteringar”.

”Radiodagen och Radiogalan i sina nuvarande format tar paus åtminstone under 2016. Även Stora Radioprisets format och kategorier ska utvärderas och den preliminära planen är att slå samman 2015 och 2016 till en gemensam tävlingsperiod med prisutdelning någon gång under 2017”, säger Christer Jungeryd, ordförande i Radioakademin, i ett pressmeddelande.

Hur ett fortsatt samarbete kring en gemensam branschdag samt radiopriser kan se ut ska en av arrangörerna och Radioakademin tillsatt ”framtidsgrupp” presentera i slutet av året.