Petra Olsson får Polis-stipendiet

Petra Olsson på SVT Nyheter Skåne i Malmö får stipendiet POLIS/Journalistfonden Research Fellowship 2016.

Hon får det för ett projekt om hur nya digitala medieverktyg förändrar framtidens rapportering från internationella katastrofer och hjälpinsatser när hjälporganisationer, frivilliga och drabbade själva rapporterar och medieföretag som Schibsted arrangerar livräddningsföretag som deras tidningar får rapportera om.  ”När journalister kan vara både reportrar och hjälparbetare samtidigt förändras relationerna mellan nyhetsmedier och hjälporganisationer och lyfter frågor om moral, etik och trovärdighet.”

Nu får hon under en månad utveckla projektet vid medieinstitutet POLIS, knutet till London School of Economics i London.

Tidigare stipendiater är:  Charlotte Fagerlund, journalist på Sydsvenskan i Malmö, Carl Fridh Kleberg, journalist på Expressens redaktion för sociala medier, Karin O’Mahony, webbredaktör på Svenska Dagbladet, Yasmine El Rafie, utvecklingsredaktör för sociala medier på Sveriges Radio och Sanna Trygg, webbredaktör på Skånska Dagbladet.