Melodifestivalfinalen sänds i 360

Under morgondagens final av Melodifestivalen kan tittarna själva välja vinklar.

”Vi vill ge tittarna en möjlighet att få se och uppleva ännu en dimension av showen utöver tv-sändningen. Det känns väldigt spännande att få ta Melodifestivalen till nästa steg”, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen, till SVT:s interntidning Vipåtv.

Med hjälp av en panoramakamera som placerats ut vid scenen kan användarna se allt som händer på inspelningsplatsen:

Tittaren får chansen att uppleva Melodifestivalen som publik på första parkett och dessutom i 360 grader. Det ska bli oerhört roligt att se hur det tas emot och vad det kan ge de som inte har möjlighet att komma och se Melodifestivalen i arenan”, säger Anette Helenius.

I december livesände SVT virtual reality för första gången under Musikhjälpen.

”SVT fortsätter att vara helt ledande i Skandinavien inom det här området. Intresset har ökat ännu mer sedan vi gjorde Musikhjälpen och snart ger sig flera stora tillverkare in på marknaden med egen teknik, vilket gör VR mer tillgängligt”, säger Thomas Strindberg som är utvecklingsansvarig för VR på SVTi.