Kvinnodagen fokus för hela dagens Katrineholms-Kuriren

Internationella kvinnodagen

I dag uppmärksammas internationella kvinnodagen i flera medier. I Katrineholms-Kuriren ställer sig tidningen frågan hur långt jämställdheten har kommit.

I dagens tidning får bland annat tio kvinnor från tio olika länder berätta om sina livsförutsättningar.

– Dagens KK genomsyras av det faktum att det är internationella kvinnodagen och visar både att vi kommit långt i Sverige jämfört med andra länder, men också att det finns mycket kvar att göra innan jämställdhet nåtts i Sverige, säger Katrinehols-Kurirens chefredaktör Marie Hillblom.

Tidningen visar också att jämställdheten alltför lite är ett självklart perspektiv i den dagliga nyhetsrapporteringen i Sverige, säger Marie Hillblom, och understryker att det borde vara det varje dag.

– När det finns med blir det en tidning som sticker ut. Det är jag stolt över!