Han blir ny chef för Timbro Medieinstitut

Efter fyra år är det slutgranskat för Mats Olin – överlämnar till Neos förre vd Andreas Ericson.

Chefsbytet sker i maj, och därefter flyttar Mats Olin utomlands för att forsätta sitt arbete i företagen Second Opinion Energi och Qvicket.

Andreas Ericson, före detta vd för Magasinet Neo, blir chef för och därmed ansvarig över verksamheten på Timbro Medieinstitut – den del av tankesmedjan Timbro som granskar medier. I grunden är Andreas Ericson civilekonom, men han har också ett brett intresse för populärkultur och medieetik – något som märks på twitter:

”Ingen som befinner sig i sociala medier kan ha missat Andreas intresse för medieetik. Hans fokus har riktats både mot public service och de privata mediehusen, med en bredd och en udd som jag förutsätter kommer känneteckna det arbete som nu tar vid”, säger Timbros vd Karin Svanborg-Sjövall i ett pressmeddelande.