Annons: Mediedagen 2019

De kan vinna MegAward 2016

Morgonkollen

Här är de nominerade i de tre kategorierna årets förnyare, årets startup och årets rekrytering:

Årets förnyare

Priset har skapats för att uppmärksamma och belöna en person eller organisation som ”med mod och innovationskraft åstadkommit en anmärkningsvärd förnyelse inom mediebranschen” och som både vågar utvecklas och driva utvecklingen.

De nominerade är:

  • KIT – nyheter i digital form på de plattformar där läsarna idag lever sina liv. En sajt som drar nytta av nätet, sociala medier och det faktum att alla har en mobiltelefon.
  • Olga Stern, Genews – ett verktyg för redaktionellt arbete som redogör för utrymmet som kvinnor respektive män får i nyhetsrapporteringen.
  • United Robots AB – har utvecklat en mjukvara – robotjournalisten Rosalinda – för automatisk språkgenerering (Natural Language Generation eller NLG), initialt på svenska.

 

Årets startup

Årets startup inom mediebranschen presenteras tillsammans med Di Digital, GLab21, Nyheter24-gruppen och Venture Cup.

För att särskilt premiera entreprenörskap inom branschen vänder sig kategorin Årets Startup till bolag som på ett unikt och innovativt sätt utvecklat en produkt eller tjänst inom media och kommunikation som snabbt blivit eller förutspås bli en framgångssaga. Årets Startup ska gärna utmana branschen genom kreativa affärsmodeller eller nydanande teknik.

De nominerade är:

  • Newsreps – app som underlättar samarbetet mellan mediehusen och medborgaren vid citizen journalism.
  • Newstag – möjliggör för människor och organisationer att utan kostnad skapa sitt eget relevanta nyhetsflöde.
  • United Robots AB – har utvecklat en mjukvara – robotjournalisten Rosalinda – för automatisk språkgenerering (Natural Language Generation eller NLG), initialt på svenska.


Årets rekrytering

Årets rekrytering inom mediebranschen presenteras tillsammans med Maquire och Jerrie.

Kategorin har instiftats för att ge uppmärksamhet åt den rekrytering som under året ”bäst förberett mediebranschen för framtidens utmaningar”. Nytänkande, mod och kreativitet är kriterier som bedöms och belönas.

De nominerade är:

  • Göteborgs-Posten för Alice Teodorescu, politisk redaktör.
  • Svenska Dagbladet för Robin Nilsson, kommersiell redaktör.
  • SVT för Jan Helin, programdirektör.

Pristutdelning sker under Mediedagarna i Göteborg vid MegAwards den 7 april, kl 17.00 på Öppen Scen. Vid det tillfället presenteras också vinnarna av Mommapriset – Årets utgivare och Årets medieorm.