Cristina Stenbeck kliver av som ordförande i Kinnevik

Cristina Stenbeck slutar som styrelseordförande för Kinnevik, bolaget som är huvudägare i mediekoncernen MTG.

Hon kommer dock att fortsätta ha inflytande över vad som händer i Kinnevik, kärnan i Stenbecksbolagens intressesfär. Cristina Stenbeck ska leda arbete i Kinneviks valberedning enligt ett pressmeddelande från bolaget. 

– Det har varit en enastående resa bestående av intensivt arbete och stora framgångar. Kinnevik är idag starkare än någonsin, med en fantastisk portfölj inom såväl mobiltelefoni som digitala tjänster och den starkaste balansräkningen i bolagets historia. Vi har ett talangfullt team och en styrelse som besitter stor erfarenhet och mångfald, säger Cristina Stenbeck i ett pressmeddelande.

Kinnevik är huvudägare i MTG som bland annat äger Metro-koncernen och är majoritetsägare i Youtube-nätverket Splay.