CancerRehabFondens Journalistpris till Fabian Bolin

"Snabba cash"-skådespelaren och bloggaren belönas med 50 000 kronor för sina insatser.

Juryns motivering lyder:

CancerRehabFondens Journalistpris 2015 går till skådespelaren Fabian Bolin. Snabba Cash-stjärnan har med sin blogg ”War on cancer” (Krig mot cancer) naket beskrivit sitt krig mot leukemi och sin kamp för att återvända till det liv han älskar så mycket. Bloggen har inte bara haft stor betydelse för Fabian själv utan har berört och hjälpt många människor i Sverige och internationellt.

Juryn består av: Marianne Rundström, programledare SVT. Bengt Bengtzon, journalist och styrelseledamot i CancerRehabFonden. Lotta Aschberg, journalist och styrelseledamot i CancerRehabFonden. Eva Hansen, generalsekreterare, CancerRehabFonden.

Fabian Bolins blogg kan läsas här. Prisutdelningen sker den 9 mars i Stockholm.