Breakits katastrofresultat ändå bättre än planerat

I nyhetssajten Breakits första bokslut redovisas en omsättning på 1,8 miljoner kronor, och ett resultat på -1,2 miljoner kronor. Men enligt grundarna är den stora förlusten helt enligt plan.

Under fredagens avsnitt av Breakits podcast berättar grundarna Olle Aronsson och Stefan Lundell om hur det gått för bolaget under dess första verksamhetsår. De konstaterar att Breakit för ett katastrofresultat, men förklarar det genom att de är i ett uppbyggnadsskede och att bolagets fokus ligger på tillväxt.

”Sanningen är att det går bättre än planerat för Breakit”, säger Stefan Lundell i podcasten och berättar att en av anledningarna till att de redovisar stora förluster är att de investerat omkring en miljon i en ny sajt och utvecklingen av den samt personal.

Han berättar vidare hur bolaget just nu gör en vinst på månadsbasis, men att de snart kommer göra en förlust igen. Vilket också är helt enligt plan, säger Stefan Lundell.