Tv-kriget är över

Bredbandsbolaget och Canal Digital har enats med Discovery Networks om ett nytt långsiktigt avtal.

Från klockan 09.00 ska de 800 000 kunder som saknat Discovery Networks tv-kanaler, bland andra  Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport,  i sitt utbud börja få tillbaka dessa. Under dagen ska alla kanaler vara åter.  

– Det har såklart varit en beklaglig situation för våra kunder den senaste tiden. Samtidigt har vi fått mycket stöd från dem som varit mycket uppskattat och som stärkt oss ända in i förhandlingsrummet. Vi är glada att vi lyckats hitta en lösning som är bra såväl för oss som för Discovery Networks, men framförallt för kunderna. Vi fokuserar nu på ett konstruktivt samarbete framåt, säger John Nordin, vd för Canal Digital Sverige i ett pressmeddelande.

Konflikten mellan Telenorägda Bredbandsbolaget och Discovery Networks har pågått sedan första februari.