Pelle Mattisson går till 2E Group

Jan Friedman värvar Stampens före detta vd.

Pelle Mattisson reykryteras som vd och koncernchef för underhållningsföretaget 2E Group där Mittmedias nya styrelseordförande Jan Friedman har ordförandeuppdraget. Pelle Mattisson tar över efter Hélène Gustavii som lämnar koncernen.

”Vd-skiftet har sin grund i styrelsens ambition att söka en bredare inriktning av 2E Group-koncernen”, säger Jan Friedman, styrelseordförande för 2E Group i ett pressmeddelande.

Pelle Mattisson lämnade hastigt sitt dåvarande uppdrag som vd för stampen i mars 2014. Då hade han arbetat inom Stampen Media Group sedan 2007, bland annat som affärsområdeschef. Han har också haft roller inom riskkapitalbranschen och som managementkonsult. I dag sitter han bland annat i styrelsen för Västsvenska Handelskammaren.

”2E Group har idag en stark position inom delar av upplevelseindustrin. Jag ser fram emot att tillsammans fortsätta utveckla koncernens nuvarande affärsområden, samt att succesivt expandera verksamheten till nya segment inom upplevelseindustrin”, säger Pelle Mattisson i en kommentar.

Pelle Mattisson tillträder som vd och koncernchef omgående och hans arbete kommer att utgå från koncernens kontor i Göteborg.