Hon tar över Bang

Sanna Samuelsson efterträder Johanna Palmström på den feministiska kulturtidskriften. Chefredaktörsskapet delas med vikarierande Valerie Kyeyune Backström.

”Bangs styrelse är otroligt stolta och nöjda över att Sanna Samuelsson tar över ena chefredaktörskapet på Bang. Vi ser med spänning fram emot vad hon ska tillföra den feministiska journalistiken som Bang har drivit i tjugofem år nu”, säger Bangs ordförande Joa Bergold till Bang.

Sanna Samuelsson har tidigare arbetat som redaktör på Nöjesguiden, drivit sin egen kultur- och samhällstidning PFT samt varit chefredaktör för Aplace magazine.

”Jag är extremt glad över att få ta över chefredaktörsskapet på Bang, som jag läst sen jag var liten. Jag vill att Bang ska vara en tidning som både leder det feministiska samtalet med sylvassa reportage och kritik, samtidigt som det ska finnas plats för mer konstnärliga texter, för andra sätt att prata om politik bortom debattsajterna. Med mig har jag mina tre ben i i både den journalistiska texten, kritiken och det experimentella skrivandet”, säger Sanna Samuelsson, som kommer att dela på chefredaktörsposten med Valerie Kyeyune Backström som vikarierar för Mireya Echeverría Quezada.