Hon är Årets digitala ledare

UNT:s vd och chefredaktör Charlotta Friborg tilldelas priset för sin kunskap, förståelse och förmåga att leda UNT i digitaliseringsprocessen.

”Det är otroligt hedrande och roligt. Det här priset är framför allt ett pris till hela UNT för vår digitala närvaro och vår kontinuerliga lansering av nya innovationer och nya sätt att journalistiskt berätta med de digitala möjligheterna” säger Charlotta Friborg till den egna tidningen.

Vinnaren av priset ska ”på ett utmärkande sätt kunna den egna verksamheten och dess behov av digital utveckling för att förbättra säkerheten, nå kunderna, hitta nya produkter och ge medarbetarna bästa möjliga arbetsmöjligheter och förutsättningar att kommunicera och interagera”.

Priset delades ut för första gången år 2015, då till Stockholms stadsmissions IT-chef Mona Ekesryd. Årets jury består av representanter från Personal och chefs projektledning, kommunikationsbyrån Salgado och konsultbolaget Knowit.

Juryns motivering för 2016 års pristagare lyder: ”Charlotta Friborg tillträdde som vd, chefredaktör och ansvarig utgivare på Mediehuset UNT för drygt ett år sedan. Som högste chef för en dagstidning med starkt lokalt varumärke och lång tradition har Charlotta visat att hon både besitter den kunskap, förståelse och förmåga som krävs att ta UNT vidare i den digitaliseringsprocess som pågått de senaste åren. Charlotta gör detta genom att tydligt visa riktningen för organisationen och föregå med gott exempel i sin egen närvaro i och nyfikenhet på alla de sociala digitala kanalerna.”

Årets pristagare presenterades vid konferensen Personal och chef 2016 arrangeras på Kistamässan nu i dagarna.