Han blir ny chef för område Öst på SR

Ekots biträdande chef och ansvarige utgivare Michael Österlund blir chef för område Öst inom Sveriges Radio. Han efterträder Marit Andersson.

I område Öst ingår P4-kanalerna Kalmar, Kronoberg, Jönköping och Östergötland.

”I Michael Österlund får kanalerna i Öst en av företagets mest meriterade chefer. Med sina erfarenhet av ekonomijournalistik, lokal journalistik och flera roller i Ekots ledning får område Öst en stark och kunnig chef”, säger programdirektör Björn Löfdahl i ett pressmeddelande.

Michael Österlund har lång erfarenhet av att ha arbetat på radion. De senaste tolv åren har han haft flera chefsbefattningar, och sedan åtta år tillbaka sitter han med i Ekots redaktionsledning.

I samband med att Anne Lagercrantz slutade i maj förra året, så gick Michael Österlund in som t.f. chef och ansvarig utgivare för Sveriges Radio Ekot. Dessförinnan har Michael Österlund haft flera olika uppdrag på Ekotredaktionen, bland annat som ekonomireporterchef, utvecklingschef samt biträdande Ekochef och nyhetschef.

”Ekot är en fantastiskt arbetsplats med oerhört kompetenta medarbetare. Samtidigt känner jag att det är dags för mig att göra något nytt och när möjligheten i Öst dök upp så kände jag entusiasmen bubbla i mig”, säger Michael Österlund, som tillträder sitt nya uppdrag i april.