Hallpressen släpper nya appar för prenumeranter

I dag släpper Hallpressen sina nya appar där prenumeranterna får nyhetsflödet, e-tidningen och möjlighet att själva publicera material på sajten.

– Vår förhoppning är att vi ska behålla och helst fördjupa relationen med prenumeranterna med den här appen. Att den med hjälp av det alogritmstyrda flödet ska bli mer personlig. Det är därför vi kallar den min.jp eller min.vn till exempel, säger Mats Ottosson, redaktionschef och ansvarig utgivare på Hallpressen.

– Innehållet i den nya appen liknar mer ett Facebookflöde, det ska ge lust att klicka vidare och läsa mer. Vi vill och tror att våra appläsare ska stanna kvar längre än de som kommer in på sajten, där läser de i genomsnitt högst fyra artiklar, här hoppas vi att det ska bli betydligt mer.

Appen är styr av såväl redaktörer som algoritmer. Varje reporter avgör själv nyhetsvärdet på sin artikel på en sexgradig skala. Sedan påverkar vad besökaren tidigare har läst flödet samt även vad hen sagt sig vara intresserad av. Det finns också möjlighet till viss geostyrning av material.

Appläsarna kommer också att bland annat få nyhetsuppdateringar på morgnarna samt vid lunchtid.

– Det är ingen vild gissning att vi kommer att dra isär sajten och appen på sikt heller vad gäller nyhetsflödet. Vi vill leverera ett mervärde åt våra prenumeranter, säger Mats Ottosson.

Prenumeranterna kommer också att via appen få en direktkanal för att lägga upp till exempel insändare på sajten. 

– I och med att alla är inloggade hoppas vi att det räcker. Men om det missbrukas får vi se över den rutinen.

Apparna är inte färdigutvecklade ännu. På sikt ska allt innehåll som produceras inom Hallpressen vara tillgängligt för alla prenumeranter. Den nya appen har tagits fram tillsammans med Infomaker.