Flytt blir nystart för Katrineholms-Kuriren

I samband med flytten förändras också den redaktionella organisationen, bland annat med anledning av att samarbetet med Södermanlands Nyheter och Eskilstuna-Kuriren utökas.

I dag flyttar Katrineholms-Kuriren tillbaka till de nygamla lokalerna i tidningshuset på Köpmangatan 1 i Katrineholm. Efter en tid i tillfälliga lokaler under tiden för renoveringsarbetet är nu redaktionen, annonssäljarna, den administrativa personalen och kundtjänsten på plats igen.

Parallellt med flytten sker också en omorganisering på tidningen. Den största förändringen med omorganiseringen är att de tre sörmländska tidningarna Katrineholms-kuriren, Södermanlands Nyheter och Eskilstuna-Kuriren ska arbeta som en organisation. Tillsammans har tidningarna en styrka på 105 journalister. Av dessa kommer en del få nya uppdrag.

”Vi ska samarbeta smart när så är befogat. För att kunna frigöra resurser och gräva fram ännu mer lokala nyheter”, säger Marie Hillbom chefredaktör för Katrineholms-Kuriren till den egna tidningen.

I samband med omorganiseringen har man skapat en gemensam fokusgrupp för granskande journalistik. Utöver det tillsätts en funktion som saknats i många år: en kultur- och nöjesredaktör, samt en journalist vars uppdrag blir att arbeta med sociala medier.

Omorganiseringen innebär också en större satsning på sajten kkuriren.se