Expressen ökar vinsten

I fjol gjorde Expressen en vinst på 88 miljoner kronor. En ökning med över 60 miljoner jämfört med 2014.

Annonsintäkterna ökade med 3 procent, tack vare en digital tillväxt på 31 procent. Den digitala försäljningen var i fjol 56 procent av kvällstidningens totala annonsförsäljning. En ökning med omkring 6 procentenheter jämfört med 2014.

Expressens resultat för 2015 blev en vinst på 88 miljoner efter strukturkostnader på omkring 7 miljoner. Motsvarande siffror för 2014 var en vinst på 20,4 miljoner kronor efter strukturkostnader på 65 miljoner kronor.

”Expressen fortsätter att ha en stabil lönsamhet, och vinsten ökar faktiskt samtidigt som Expressen gör omfattande investeringar i digital utveckling”, säger vd Gunilla Herlitz i ett pressmeddelande.

 

DN slår vinstprognosen