Efter storbråket – Mette Friberg lämnar SVT

Den infekterade konflikten på SVT Göteborg gör att Mette Friberg väljer att sluta på SVT efter 17 år i företaget.

Upprinnelsen till konflikten ska enligt uppgift vara att ortschefen Ylva M Andersson ville ta ifrån Mette Friberg, chef för samhällsdivisionen, ansvaret för SVT:s Uppdrag Granskning. Beslutet fick flera av SVT:s medarbetare att reagera och tillsammans gick de ihop och formulerade ett protestbrev till SVT:s högsta ledning.

De senaste veckorna har SVT:s ledning försökt lösa konflikten mellan de båda cheferna så att bägge kan behålla sina tjänster. Men under fredagen gick SVT:s företagsledning ut med information om att Mette Friberg bestämt sig för att sluta, skriver SVT.

”Jag beklagar att Mette väljer att sluta. Det har hela tiden varit mitt mål att hon ska komma tillbaka.” säger Maria Groop Russel, divisionhef i SVT:s företagsledning till SVT.

Med anledning av konflikten beslutades för drygt två veckor sedan att Robert Olsson och Ragnhild Vestman Fjällhed går in som ansvariga chefer för allmän-tv i Göteborg i sex månader framåt.