24Malmö startar i mars

Den 1 mars startar en ny nyhetssajt i Malmö. Det känns väldigt spännande att ta konceptet till en storstad, säger Jeanette Lindström, vd och ägare till 24Kalmar.

I oktober 2014 startade 24Kalmar, ett halvår senare 24Nybro och i början av februari i år 24Blekinge. Nu ska konceptet testas i Sveriges tredje största stad, Malmö. Tanken är att ge Sydsvenskan en rejäl match. 

”Vi ska vara Malmöbornas förstaval, det är alltid målet”, säger Anders Svensson, nyhetschef och ansvarig utgivare på sajten till 24Kalmar. Han har tidigare jobbat på bland annat SVT, Aftonbladet, NA och Norrtelje Tidning.

Sajten, som ska vara bemannad dygnet runt, ska främst ägna sig åt att bevaka sport, nöje och nyheter.

Sydsvenskans chefredaktör Pia Rehnquist välkomnar konkurrensen från 24Malmö:

– Vi har redan stora redaktioner för allt detta så på så sätt känner jag mig lugn, men å andra sidan är det en ny värld. Men det blir nyttigt för oss att få konkurrens.

Hon tycker att det är modigt av 24Malmö att satsa i en kommun som redan är så hårt bevakad:

– Jag tror att Malmö är en av de kommuner i Sverige som bevakas av flest journalister, så det ska bli spännande att se vad de kan åstadkomma.

Hur stort problem tror du att det här blir för er?

– Det beror helt på vad de är beredda att satsa på och hur mycket resurser de har. Vi har redan en stor redaktion i Malmö som jobbar dygnet runt.